Про перейменування вулиць Чернігова

Опоненти перейменування часто кажуть: «Не на часі». А що воно означає оце їхнє «не на часі»? І де ця межа між «не на часі» і «на часі»? Якщо проблема вже сьогодні, то навіщо її відкладати на завтра?

Якщо вирішення більшості проблем відкладати на пізніше, то, врешті, невирішені проблеми мають властивість накопичуватися і вибухати. Так, власне, і трапилося у 2014 році. Синергія негативу була на стільки руйнівною, що вона спромоглася змісти владу, яка роками не вирішувала суспільні проблеми, вважаючи що для цього час ще не прийшов.

Кажуть також, що не слід поспішати з перейменуванням топонімічних назв, бо можна поспіхом якось не так їх назвати. Ага, краще нехай вулиця продовжує називатися, приміром, іменем терориста, учасника розстрілу царської родини Войкова, аніж ми її якось не так перейменуємо. Куди ж ще далі?


Люди, а коли ви дітям своїм імена даєте, то так само роками вагаєтесь, відкладаючи цю справу на кращі часи? Нехай, мовляв, підростуть, газіки їх перестануть мучити, зубки повиростають, на горшок навчаться ходити – ось тоді ми і подумаємо над іменем дитини…

Коментарі