Не в силі Бог, а в правді!



А, власне, з ким на Донбасі воює Україна? Я не в сенсі того, хто її ворог. Це і так очевидно, адже ворог своїх прапорів не приховує. Я маю на увазі військову силу, яка протистоїть нам.


За інформацією екс-глави Служби зовнішньої розвідки генерала Миколи Маломуженка сьогодні на боці так званих ДНР та ЛНР (контингент російських окупаційних сил в Криму до уваги не береться) воює військове угрупування приблизною кількістю 30 тис. чоловік. Це 16 тис. представників російських збройних сил, спецназу, найманців і близько 14 тисяч різних місцевих добре озброєних груп - як організованих, так і неорганізованих. Чисельність бойовиків постійно зростає, це відмічає не лише українська розвідка, але й НАТО, ОБСЕ та інші поважні міжнародні організації.

Щоб осягнути масштаб незаконних збройних формувань на території Донбасу, варто відмітити, що їх кількість майже тотожна таким збройними силами європейських країн як  Австрія, Бельгія Угорщина чи Фінляндія.

На озброєнні самопроголошених республік, як повідомляє Маломуженко, за найскромнішими оцінками нині нараховується близько 470-480 одиниць важкої бронетехніки. Для унаочнення: чисельність важкої техніки сепаратистів зіставна з такими арміями світу як Польща або Швейцарія.


На відміну від Українського війська, чиї ресурси мають обмежений характер, бо поповнюються виключно за рахунок внутрішніх ресурсів (летальну зброю з-за кордону нам ніхто не постачає), резерви терористичних угрупувань ДНР та ЛНР фактично є невичерпними, адже за їхніми плечима стоїть Російська Федерація. Скільки б не знищило Українське військо ворожої живої сили та техніки, вони продовжують надходити до терористів із Росії і, до того ж, безкоштовно. Без цієї підтримки війну на Донбасі було б завершено ще влітку.

Таким чином, Україна має справу із серйозним противником, що не відчуває браку ні в живій силі, ні в зброї. Натомість чим же володіємо ми та чи здатні захистити свою державу?

За підсумками 2014 року Українська Армія посідає 21-е місце серед 106 країн світу. Це дані щорічного Глобального індексу військової могутності. Індекс базується на понад 50 чинниках, зокрема - загальному військовому бюджеті, потенційно доступних людських ресурсах, і обсягах арсеналу обладнання в кожній країні. Серед наших сусідів попереду в цьому рейтингу лише Польща та Росія зі своїми, відповідно, 18-м та 2-м місцями. Це означає, що не зважаючи на вочевидь складну ситуацію, у нас достатньо ресурсів щоб чинити опір і навіть перемагати! Бо володіємо ми більш як 220-ти тисячною армією, у нас більш як 4 тис танків, є літаки та інша військова техніка. До того ж, на боці України - міжнародна громадськість, яка, віриться, найближчим часом викаже нам не лише моральну підтримку. Але найголовніше, чим ми сильні, - це цінностями, які нас об’єднують. На відміну від агресора з його абстрактними імперськими ідеями, українці точно знають за що воюють. Ми захищаємо цілісність, незалежність та європейський вибір нашої Батьківщини!. І саме в цьому наша і правда, і наша сила!

Коментарі