За душу і тіло клієнта

Людство віками потерпало від голоду, останні ж кілька десятиліть його найбільш прогресивна частина (американці та європейці) страждає через зайву вагу. Лікарі б'ють на сполох  про епідемію ожиріння. Виявляється, що чи не основними його винуватцями є ресторани та заклади швидкого харчування, які, починаючи з кінця 70-х років минулого сторіліття, значно збільшили об`єми порцій своїх  блюд.

В інтернеті знайшов цікаві дані. Виявляється, починаючи з 1977 року, гамбургери збільшилися в об`ємі на 23%; тарілка середньостатистичного фастфуду збільшилася на 27%; солодкі прохолодні напої - на 52%; картопляні чіпси, крекери, сухарики і т. д. - на 60%.

Чи є ожиріння прямим наслідком збільшення об`єму ресторанних порцій? Не факт. Швидше навпаки. Власники закладів харчування вимушені встигати за постійними апетитами своїх клінтів, збільшуючи об`єми порцій за ту ж ціну. До того ж, збільшення об’єму порцій пояснюється ростом добробуту суспільства та загостренням конкуренції на ринку ресторанних послуг. Всі боряться за душу і тіло клієнта. Останній же не надто пручається нав’язливості сервісу, піддаючись спокусам і цілком добровільно поповнюючи армію товстих і хворих людей.

Коментарі